Plastik Enjeksiyon Kalıbı Fiyat

Plastik Enjeksiyon Kalıbı Fiyat

Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat aralıkları üreteceğiniz malzemeye ve kalıbın şekline göre değişiklik gösterebilir. Plastik enjeksiyon yöntemi eritilmiş plastik ham maddesinin enjeksiyon yöntemiyle bir kalıba aktarılarak şekillendirilmesidir.

Büyük üretim fabrikalarında ve endüstriyel sektörlerde bu yöntem oldukça fazla kullanılır. Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat bilgisi için Conscept Plastik sitesini dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Plastik günlük hayatımızda çok büyük bir alan kapladığı için üretimi de bu sebeple hızlı ve pratiktir.

Üretim aşamasından önce makineler için oluşturulan kalıplar bilgisayar ortamında tasarlanır. Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat miktarları harcanan bu emeğe ve zamana göre belirlenir. Başlangıç için ayıracağınız bütçe üretim başladığında fazlasıyla size geri döner.

Plastik Enjeksiyon Kalıbı Nasıl Yapılır

Tasarımı bilgisayar programında uzman kişiler tarafından tasarlanan enjeksiyon kalıpları makine aracılığı ile üretilir. Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat oranları da bu sebeple bir miktar yüksek olabilir.

Enjeksiyon kalıbının içerisinde bulunan ögeleri şu şekilde sıralarız:

  • Yolluk
  • İtici pimler
  • Dişi ve erkek koruma plakaları

Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat bilgisi için telefon numarasından da ulaşabilirsiniz. Yolluklar kalıpların cinsine göre ikiye ayrılırlar. Sıcak yolluklu kalıplar ve soğuk yolluklu kalıplar. Sıcak yolluklu kalıplarda eritilmiş plastik şekillendirilir.

Hurda sıcak yolluklu kalıplarda daha az oluşur. Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat farkları da bu cinslere göre ortaya çıkar.

Plastik Enjeksiyon Kalıbı Tasarımı

Enjeksiyon kalıplarının tasarımı oldukça hassas yaklaşılması gereken bir iştir. Ölçülerin doğru ve eksiksiz uygulanması gerekir. Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat aralıkları da büyüklüğüne göre değişebilir.

Bazı kişiler üretecekleri malzemenin cinsine göre kalıpların birkaç gözden oluşmasını isteyebilirler. Birden fazla göze sahip enjeksiyon kalıpları genellikle sıcak yolluklu kalıplarda kullanılır. Plastik enjeksiyon kalıbı fiyat kampanyaları da birçok kez sitede yer alır.

Enjeksiyon Kalıbı

Enjeksiyon kalıpları alüminyum ya da paslanmaz çelikten yapılabilir. İşlem sırasında önemli olan kalıptan taşmayacak şekilde ham maddeyi yerleştirmektir. Plastik kapak endüstrisinde çok sık kullanılan bu kalıplar oldukça işlevseldirler.

Enjeksiyon kalıbı plastik üretimi aşamasında eritilmiş plastiğin enjeksiyon yardımıyla içine boşaltılmasıyla şeklini veren kalıptır. Paslanmaz çelikten üretilir ve uzun süre dayanıklıdırlar. Plastiğin boyutu ve modeli enjekte ettiğiniz kalıba göre belli olur. Özel tasarım kalıplar kendi içerisinde birkaç kısımdan meydana gelir.

Enjeksiyon Kalıbı Nedir?

Her türlü plastik madde üretiminde kullanılan ve eritilmiş plastiğe şekil veren üretim kalıplarıdır. Enjeksiyon kalıbı bölümlerini şu şekilde sıralarız:

  • Yolluk
  • Merkezleme pimleri
  • İtici pimler
  • Dişi ve erkek plakalar
  • Alt ve üst plakalar
  • Destek plaka
  • Paralel takoz
  • Silindirik takoz

Tüm kısımlar birbirleri ile bağlantılı ve tamamlayıcıdır. Enjeksiyon kalıbı birbirinden farklı kullanım alanlarına sahip olan plastik üretimi gerçekleştirir.

Enjeksiyon Kalıbı Tasarımı

Enjeksiyon kalıbı bilgisayar ortamında 3D programlar ile yapılır. Tasarıma başlamadan önce alıcı firmanın ürün çeşitlerinin 3D görüntüleri ve 1 yılda kaç adet ürün çıkaracağının bilgisi alınır. Tasarım üretimi yapılacak ürünlerin tasarımsal özelliklerine göre belirlenir.

Ürünlerin kritik önem taşıyan bölgeleri belirlenir ve enjeksiyon kalıbı öncelikle teknik resim üzerinden detaylandırılır. Daha sonra kalıbın boyutları belirlenir. Kalıbın yapılacağı malzemeye göre tasarım aşaması başlar.

Tasarlanan enjeksiyon kalıbı tamamen müşterinin istekleri doğrultusunda ve ürüne göre hazırlanır. Yılda üretilecek ürün adeti kalıbın üzerinde kaç adet göz olacağının belirlenmesini sağlar. Tüm detaylar alınıp ölçülendirmeler kesinleştikten sonra tasarımın yapılış aşamasına geçilir ve üç boyutlu görüntüye dökülür.

Enjeksiyon Kalıbı İmalatı

Enjeksiyon kalıbı imalatı özel makineler aracılığı ile yapılır. İmalat sırasında en dikkat edilmesi gereken husus kalıbın kaç gözlü olacağıdır. Seçilen malzemeye göre üretim başlar. Paslanmaz çelik, krom kaplama alüminyum, sertleştirilmiş çelik, bakır gibi malzemeler kullanılarak yapılabilir.

İmalat aşamasında enjeksiyon kalıbı nasıl bir çizgiye sahip olacak bu da önemlidir. Düzenli ya da düzensiz, iki ya da üç plakalı kalıplar şeklinde tercih edilebilir. Kalıbın nasıl bir üretim şekline sahip olacağı imalat aşamasında belirlenir.

Enjeksiyon kalıbı kısımlarından olan yolluk türe göre farklılık gösterebilir. Soğuk, sıcak ya da yalıtımlı yolluk çeşitlerinden müşterinin ürününe göre seçim yapılarak imalat aşamasına geçilir.

Enjeksiyon Kalıbı Fiyatları

Tasarım ve üretim aşaması büyük bir dikkat ve emek isteyen enjeksiyon kalıbı fiyatlarının belirlenmesinde müşterinin nasıl bir tasarım istediği, ne üreteceği ve yılda kaç adet ürün üretmesi gerektiği belirleyici olur.

Bu bilgileri eksiksiz bir şekilde tasarımcıya aktardığınızda tam ihtiyacınız olan model ortaya çıkar. Enjeksiyon kalıbı dayanıklı metalden üretildiği için uzun yıllar kullanılabilir. Bu sebeple ilk etapta fiyatları yüksek gelse de uzun vadede oldukça ekonomik bir üründür.

Seri üretim yapılmasını sağlayan enjeksiyon kalıbı toplama aşamasında belirli bir maliyete neden olsa da üretim aşamasına geçildiğinde üretici firmanın yüksek oranlı satışlar yapmasını sağlar. Üretimi oldukça kazançlı olan bir imalat biçimidir.

Enjeksiyon Kalıbı Çalışma Prensibi

Enjeksiyon kalıbı enjeksiyon makinesinin üç ana parçasından biridir. Eritilmiş plastik kalıbın içerisinde şeklini alır. En küçük plastik ürününden, büyük boyutlu mobilya plastiklerine kadar üretim skalası vardır.

Eritilen plastik ham maddesi enjeksiyon kalıbı içerisine konulur. Burada şeklini alırken çökme gibi problemler yaşanmaması için baskı uygulanır. Basınç ile tüm kalıbın plastikle tam olarak buluşması sağlanır. Üreteceğiniz ürünün boyutlarına göre basınç uygulama süresi değişim gösterir.

Basıncın çekilme zamanı geldiğinde soğutma işlemi başlar. Enjeksiyon kalıbı kullanılarak üretimin son aşamaları da açma ve çıkarmadır. Ürünü çıkarma işlemi iticiler ile yapılır. Kalıp kaç gözlü ya da hangi model olursa olsun üretim aşaması benzer biçimde gerçekleşir.

Enjeksiyon Kalıbı Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tasarım aşamasında en doğru maliyet hesaplaması için müşteriden nasıl bir ürün üretileceği ve yıllık üretim hedefi bilgileri eksiksiz alınmalıdır. Enjeksiyon kalıbı üretilmek istenen ürünün aynısını sunması için ölçüleri eksiksiz ayarlanmalıdır.

Eğer ürün çeşidi ve kaç adet üretim hedefi olduğu bilgileri düzgün biçimde alınmazsa maliyet normalde olduğundan çok daha yüksek çıkabilir. Kalıp kısımlarının birbirleriyle uyumlu ve doğru çalışması gerekir.

Kullanılacak kalıbın çekirdek yapı tasarımı doğru ölçülerde gerçekleştirilmelidir. Dayanıklı ve sade modeller müşteriler için daha avantajlıdır.

DİĞER HABERLER

WhatsApp