Polipropilen, sit ve baz türünde olan pek çok maddeye karşı yüksek direnç gösterir. Bu neden ile otomotiv sektörü başta olmak üzere, yiyecek paketlemelerinden başlayarak oyuncak türü ve tekstil işlerine kadar olan bol kullanım alanına sahiptir.
Propilenler; sağlam, sert ve opak bir yapıdadırlar. Yine de suyun üzerinde kalırlar. Ticari olarak çokça kullanım gösteren polipropilenlerin, kristal yapıları LDPE, yani düşük yoğunluklu polietilen ve HDPE, yani yüksek yoğunluklu polietilen arasında bir yerdedir. Elastisite Modülü orta seviyedir. Yani esnekliği ne çoktur ne de fazla.
Kullanım alanları ise;
- Paketleme ve ambalajlama
- Tekstil ürünlerinde
- Kırtasiye ürünlerinde
- Çeşitli kapların üretiminde
- Otomotiv parçalarında
- Laboratuvar malzemelerinde
- Plastik parçalarda (oyuncak gibi)
Gibi kullanım alanları vardır. Özellikle normal yaşantının içerisinde sıkça kullanılan ürünlerin içerisinde polipropilen bulunmaktadır.
Ekstrüzyon ve kalıplama yolu ile elde edilen PP, eriyik üflenmiş ve iplik bağlı lifler üretir. Rulo ve uzun bir şekle sahiptir. Sonradan bu rulolardan bebek bezi ve yüz maskesi gibi ürünler elde edilir. Ancak enjeksiyonlu kalıplama ile elde edilen PP ile ise çatal - bıçak takımı, kupa bardak ve akü gibi malzemeler elde edilir.