Plastik Enjeksiyon Kalıbı Çalışması

Plastik Enjeksiyon Kalıbı Çalışması

Plastik enjeksiyon kalıbı çalışması mengene aracılığı ile tutulan kalıba enjekte yoluyla eritilmiş plastiğin aktarılması ve kalıp sayesinde şekillenmesi ile yapılır. Erimiş haldeki plastik enjeksiyon kalıbı içerisinde soğur ve daha sonra kalıptan çıkarılarak kalite kontrol yapılır. Ürünler istenilen ölçüde ve yapıda olduğunda teslimat aşamasına geçilir.

Enjeksiyon makineleri çok gözlü kalıplar sayesinde seri üretim yaparlar ve tek seferde binlerce ürün teslimatı gerçekleştirilebilir. Kalıplar sayesinde ham madde olan plastik istenilen ürün haline gelir.

Üretilmek istenilen ürün enjeksiyon kalıplarının ölçüsü ve boyutuna göre ortaya çıkar. Enjeksiyon kalıpları da müşterinin istediği ölçü ve yapıda oluşturulur. Enjeksiyon kalıpları birkaç bölmeden meydana gelirler.

Plastik Enjeksiyon Kalıbı Yapan Firmalar

Enjeksiyon makineleri enjekte bölümü ve mengene bölümü olarak iki kısımdan meydana gelirler. Enjeksiyon kalıpları mengene tarafından sabit tutulur ve basınç ile eritilmiş haldeki plastik ham maddesi burada şekil alır. Enjeksiyon kalıplarını oluşturan elemanlar şunlardır:

  • Yolluk
  • İtici pimler
  • Erkek ve dişi plaka
  • Üst plaka
  • Alt plaka
  • Destek plakası
  • Paralel takozlar
  • Silindirik takozlar

Enjeksiyon kalıplarını meydana getiren tüm kısımlar üretilmek istenen ürüne göre özel olarak ölçülendirilir. Plastik enjeksiyon kalıbı çalışması uzman tasarımcılar tarafından bilgisayar ortamında gerçekleştirilir.

Bir yılda kaç ürün hedefi olduğu, ürünün deseni, parlak yerleri ve boyutları enjeksiyon kalıplarının oluşturulmasında bilinmesi gereken özelliklerdir. Maliyet de bu özelliklere göre ortaya çıkar.

Plastik Enjeksiyon Kalıbı Fiyat

Enjeksiyon kalıbı üretimi emek ve dikkat isteyen bir iştir ve uzman kişiler tarafından yapılması gerekir. Tasarımcı öncelikle müşteri ile detay görüşerek üretilecek ürün hakkında bilgi sahibi olur. Desen, parlak yerler, boyut bilgisi alındıktan sonra tasarım aşamasına geçilir.

Daha sonra ortaya bir prototip çıkar ve müşteriye test olarak sunulur. Müşteriden onay alınırsa üretim aşamasına geçilir. Çelik ya da alüminyum gibi sert metallerden üretilen enjeksiyon kalıpları tekrar kullanıma uygundur ve uzun süre dayanıklı olurlar. Bu sebeple yalnızca satın alma aşamasında bütçe ayırmanız gerekir.

DİĞER HABERLER

WhatsApp